Töltött saláta
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött saláta, Hozzávalók:
4 szép fej saláta,
30 dkg darált hús,
5 dkg rizs,
1 tojás,
10-15 dkg zsír,
2 dl tejföl,
kapor,
3 dkg liszt,
bors,
só,
cukor.
Töltött saláta elkészítése:
A megmosott salátát szitán lecsöpögtetjük. A húsból, a félig párolt rizsből
tölteléket készítünk. A levelek közeit megtöltjük, cérnával összekötjük.
Forró zsírban hirtelen átsütjük, azután annyi vizet, esetleg csontlevet
öntünk alá, amennyi félig ellepi, teszünk bele apróra vágott kaprot, jól
megpároljuk. Ha puha, 3 dkg zsírból és a lisztből rántást készítünk, és
berántjuk vele, teszünk bele egy kevés ecetet és egy kevés cukrot, sót.
Ha simára főtt a leve, a salátákat négyfelé vágva mély tálba helyezzük,
a levébe tejfölt keverünk, és ráöntjük.
Töltött saláta