Töltött vesepecsenye
- 2019-11-26 Bélszín, vesepecsenye
Töltött vesepecsenye, Hozzávalók:
1 kg vesepecsenye,
20
dkg csirkehús (zúzát, májat is tehetünk hozzá),
15 dkg gomba,
5 dkg
zsemlemorzsa,
só,
1 dkg törött bors,
petrezselyem,
szerecsendió,
5 dkg vaj,
2 tojássárgája,
3 dl olaj,
5 dkg sonka,
4 egész
tojás,
80 dkg burgonya.
Töltött vesepecsenye I. készítése :
A bélszínt hosszában kétszer bevágva kiterítjük, megsózzuk, vékonyan megkenjük
mustárral és megtöltjük. A vajban a gombát a sonkával, a kicsontozott csirkehússal
megpároljuk. Megdaráljuk, és két tojásból készített rántottával elkeverjük. Sóval,
borssal ízesítjük, és zsemlemorzsát hintünk rá. Egyenletesen rákenjük a bélszínre
és feltekerjük.
Forró olajban megforgatjuk, egy kevés vizet aláöntve, puhára
pároljuk, zsírjára sütjük, és burgonyarapogóssal tálaljuk.
A kockákra vágott
burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a vajat,
a szerecsendiót. Hengereket formázunk belőle, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába
forgatva, forró olajban ropogósra sütjük.