Töltött burgonyafőzelék

Töltöttburgonya-főzelék, Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb,
2 dl tejföl,
8 burgonya,
zsír,
hagyma,
pirospaprika,
só.

Töltöttburgonya-főzelék elkészítése:

A combból, hagymából, paprikával, a szokásos módon, pörköltet készítünk, és a húst apróra daraboljuk.

A burgonyát nyersen meghámozzuk, a tetejéről hosszábban egy vékony lapocskát levágunk, és a közepét kivájjuk.

Egy mély tepsit kizsírozunk, és kibéleljük a kivájt burgonyaforgáccsal, a tetejére sorjában lerakjuk a kivájt burgonyát, melynek a belsejét megtöltjük, a megvagdalt pörkölttel, majd a lapocskákkal befedjük őket.

Sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, végül leöntjük a tejföllel összekevert pörkölt levével.

A sütőbe visszatéve a tetejét még néhány percig pirítjuk.

Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék
Karalábé főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott zöldfőzelék
Sólet
Sóskafőzelék
Spárgafőzelék
Tökfőzelék
Vegyes főzelék
Zöldborsó főzelék