Töltött burgonyafőzelék
- Frissítve: 2023-09-02 Burgonya
Töltöttburgonya-főzelék, Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb,
2 dl tejföl,
8 burgonya,
zsír,
hagyma,
pirospaprika,
só.
Töltöttburgonya-főzelék elkészítése:
A combból, hagymából, paprikával, a szokásos módon, pörköltet készítünk, és a húst apróra daraboljuk.
A burgonyát nyersen meghámozzuk, a tetejéről hosszábban egy vékony lapocskát levágunk, és a közepét kivájjuk.
Egy mély tepsit kizsírozunk, és kibéleljük a kivájt burgonyaforgáccsal, a tetejére sorjában lerakjuk a kivájt burgonyát, melynek a belsejét megtöltjük, a megvagdalt pörkölttel, majd a lapocskákkal befedjük őket.
Sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, végül leöntjük a tejföllel összekevert pörkölt levével.
A sütőbe visszatéve a tetejét még néhány percig pirítjuk.
Burgonya főzelék
Édeskáposzta
főzelék
Finomfőzelék
Karalábé
főzelék
Kelkáposzta főzelék
Rakott
zöldfőzelék
Sólet
Sóskafőzelék
Spárgafőzelék
Tökfőzelék
Vegyes
főzelék
Zöldborsó főzelék