Tonhalgöngyöleg elkészítése, Halételek,hal receptek

Tonhal göngyöleg

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Tonhalgöngyöleg, Hozzávalók:

50 dkg tonhal,
25 dkg gépsonka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 citrom leve,
só,
bors,
petrezselyem,
5 dkg vaj,
8 burgonya,
metélőhagyma,
kapor,
2 evőkanál olaj.

Tonhal göngyöleg elkészítése:

A tonhalat felolvasztjuk, kétujjnyi csíkokra vágjuk, citromlével megcsöpögtetjük, enyhén megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk.

Ezután lecsöpögtetjük, és mindegyiket vékony gépsonkaszeletbe göngyöljük. Fogvájóval biztosítjuk, kiolajozott tűzálló tálba fektetjük.

Vékony füstöltszalonna-szeletekkel leborítjuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük.

A burgonyákat kefével alaposan megmossuk, és a sütőben héjastól megsütjük.

A vajat elkeverjük a vágott kaporral, petrezselyemmel, citromlével, sóval, borssal, és a hűtőszekrényben jól megfagyasztjuk.

A burgonyákat tálra rakjuk, félbevágva mindegyikre teszünk egy szeletke fűszeres vajat, és ezzel a körítéssel tálaljuk a sonkába göngyölt halakat.

Tonhalgöngyöleg