Tonhal göngyöleg
- Frissítve: 2023-09-02
Tonhalgöngyöleg, Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
25 dkg gépsonka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 citrom leve,
só,
bors,
petrezselyem,
5 dkg vaj,
8 burgonya,
metélőhagyma,
kapor,
2 evőkanál olaj.
Tonhal göngyöleg elkészítése:
A tonhalat felolvasztjuk, kétujjnyi csíkokra vágjuk, citromlével megcsöpögtetjük, enyhén megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk.
Ezután lecsöpögtetjük, és mindegyiket vékony gépsonkaszeletbe göngyöljük. Fogvájóval biztosítjuk, kiolajozott tűzálló tálba fektetjük.
Vékony füstöltszalonna-szeletekkel leborítjuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük.
A burgonyákat kefével alaposan megmossuk, és a sütőben héjastól megsütjük.
A vajat elkeverjük a vágott kaporral, petrezselyemmel, citromlével, sóval, borssal, és a hűtőszekrényben jól megfagyasztjuk.
A burgonyákat tálra rakjuk, félbevágva mindegyikre teszünk egy szeletke fűszeres vajat, és ezzel a körítéssel tálaljuk a sonkába göngyölt halakat.
Tonhalgöngyöleg