Tordai rakott hús
- Frissítve: 2022-02-14
Tordai rakott hús, Hozzávalók:
50 dkg sertéshús,
50 dkg burgonya,
1 padlizsán,
10 dkg rizs,
20 dkg paradicsom,
20 dkg zöldpaprika,
1 dl olaj,
2 vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
egy késhegynyi borsikafű (megtörve) vagy törött bors.
Tordai rakott hús készítése :
A húst feldaraboljuk vagy megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítjuk a
hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, erre tesszük a húst, megforgatjuk
a zsírban, majd egy kevés húslevessel fölengedve, fedő alatt, félig puhára
pároljuk. Közben kiválogatjuk a rizst, egy kevés zsiradékban megfuttatjuk,
majd fölengedve puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, ugyanígy a paprikát, paradicsomot
is.
A padlizsánt sütőlapon egy kissé megsütjük, majd műanyag késsel összeaprítjuk.
Egy mélyebb tűzálló edényt körben bezsírozunk, majd az aljára teszünk
egy sor burgonyát, majd egy sor padlizsánt, megsózzuk, fűszerezzük.
Ezután rászórjuk a párolt rizs felét, a párolt húst, erre zöldpaprikát,
majd a paradicsomot. A rizs másik felét rakjuk ezután, majd a padlizsán
másik felét, végül a tetejére a megmaradt burgonyát.
Közben enyhén sózzuk és fűszerezzük. Felöntjük húslevessel (húsleveskockából
is készíthetjük) vagy vízzel, és fedő alatt kb. 80 percig pároljuk, és
forrón tálaljuk.