Tormás rostélyos

  • 2019-11-26

Tormás rostélyos, Hozzávalók:

4 szelet rostélyos,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
bors,
mustár,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál reszelt torma,
2 citrom leve,
1 evőkanál liszt,
2 szem borókabogyó,
2 dl bor.
Tormás rostélyos készítése :
A rostélyosszeleteket megtűzdeljük vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával, megkenjük mustárral, megsózzuk, borsozzuk, forró olajban mindkét oldalukat megpirítjuk. Karikákra vágott vöröshagymát szórunk rá, beletesszük a borókabogyót, majd a borral fölengedjük, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, tűzálló tálra tesszük, leöntjük a liszttel elkevert tejföllel, meglocsoljuk citromlével, és gazdagon meghintjük reszelt tormával.