Török csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

Csirkehúsos ételek

Török csirke, Hozzávalók:

2 csirke,
20 dkg rizs,
2 tojás,
2 dl tejföl,
só,
bors,
majoránna,
1 dl olaj,
szerecsendió,
egy fél vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma.

Török csirke elkészítése:

A csirke zúzáját és máját feldaraboljuk, a reszelt hagymával megpirítjuk.

A rizst is megpirítjuk, hozzáadjuk a pirított zúzát, a tojások felvert habját, majd jól elkeverjük.

Megtöltjük vele a megsózott csirkéket, tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró olajjal, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ezután levesszük a fedőt, a tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, rákenjük a csirkékre, és ropogós pirosra sütjük őket.

A csirke belsejében párolódott májas rizzsel körítjük.

    Tűzdelt csirke     Vajas jércemellszelet almás fejes salátával