Török csirke
- Frissítve: 2023-09-02
Török csirke, Hozzávalók:
2 csirke,
20 dkg rizs,
2 tojás,
2 dl tejföl,
só,
bors,
majoránna,
1 dl olaj,
szerecsendió,
egy fél vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma.
Török csirke elkészítése:
A csirke zúzáját és máját feldaraboljuk, a reszelt hagymával megpirítjuk.
A rizst is megpirítjuk, hozzáadjuk a pirított zúzát, a tojások felvert habját, majd jól elkeverjük.
Megtöltjük vele a megsózott csirkéket, tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró olajjal, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fedőt, a tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, rákenjük a csirkékre, és ropogós pirosra sütjük őket.
A csirke belsejében párolódott májas rizzsel körítjük.