Tűzdelt bélszín spanyol módra
- 2019-11-26
Tűzdelt bélszín spanyol módra, Hozzávalók:
1 kg bélszín,
15 dkg sonka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 sárgarépa,
2 fej vöröshagyma,
2 kanál vágott petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
egy csipet kakukkfű,
só,
bors,
szerecsendió,
4 dl bor,
húsleves,
2 kanál mustár,
1 narancs,
egy fél citrom leve,
2 kanál áfonya- vagy ribizlilekvár.
Tűzdelt bélszín spanyol módra készítése :
A néhány napig jégen pihentetett bélszint megtűzdeljük sonkával és szalonnával,
és megpároljuk egy karikára vágott sárgarépával, két fej feldarabolt hagymával,
petrezselyemmel, egy gerezd fokhagymával, egy babérlevéllel, sóval,
borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, 4 dl borral és egy merőkanál húslevessel.
Ha már jó puha, a húst félretesszük, levét felére befőzzük, szitán leszűrjük,
teszünk hozzá két kanál mustárt, egy narancs és egy fél citrom levét,
valamint néhány kanál áfonya- vagy ribizlilekvárt.