Tűzdelt csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

Csirkehúsos ételek

Tűzdelt csirke, Hozzávalók:

1 tölteni való csirke,
2 dl fehér bor,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
törött bors,
majoránna,
1dl olaj,
2 sárgarépa,
egy fél zeller.

Tűzdelt csirke elkészítése:

A csirke belsejét megsózzuk, meghintjük majoránnával.

A nyakrésznél a bő nyílást hústűvel összetűzzük. Beleöntünk 1/2 dl száraz fehér bort, és egy napig hűtőszekrényben pihentetjük.

Megtűzdeljük sűrűn vékony szalonnacsíkokkal, leöntjük forró olajjal, megforgatjuk benne.

A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, feldaraboljuk, a csirke mellé tesszük, és fedő alatt a csirkével együtt puhára pároljuk.

Az elpárolgó levet borral pótoljuk.

Tűzálló tálra tesszük, és locsogatva a sütőben szép pirosra sütjük.

Tűzdelt csirke

    Vajas jércemellszelet almás fejes salátával     Zöldborsós csirkemell