Tűzdelt csirke
- Frissítve: 2023-09-02
Tűzdelt csirke, Hozzávalók:
1 tölteni való csirke,
2 dl fehér bor,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
törött bors,
majoránna,
1dl olaj,
2 sárgarépa,
egy fél zeller.
Tűzdelt csirke elkészítése:
A csirke belsejét megsózzuk, meghintjük majoránnával.
A nyakrésznél a bő nyílást hústűvel összetűzzük. Beleöntünk 1/2 dl száraz fehér bort, és egy napig hűtőszekrényben pihentetjük.
Megtűzdeljük sűrűn vékony szalonnacsíkokkal, leöntjük forró olajjal, megforgatjuk benne.
A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, feldaraboljuk, a csirke mellé tesszük, és fedő alatt a csirkével együtt puhára pároljuk.
Az elpárolgó levet borral pótoljuk.
Tűzálló tálra tesszük, és locsogatva a sütőben szép pirosra sütjük.
Tűzdelt csirke
Vajas jércemellszelet almás fejes salátával Zöldborsós csirkemell