Tűzdelt fehérpecsenye II.
- 2019-11-26
Tűzdelt fehérpecsenye II., Hozzávalók:
1 kg marhahús fehérpecsenye vagy stefánia,
15 dkg füstölt szalonna,
2 ecetes uborka,
1 evőkanál zsír,
egy fél fej hagyma,
1 sárgarépa,
só,
paprika.
Tűzdelt fehérpecsenye II. készítése :
A húst minden zsiradéktól, bőrtől megtisztítjuk, és sűrűn megtűzdeljük
hosszúkásra vágott szalonnával, uborkával és a sárgarépával. (Óvatosan
sózzuk, mert a szalonna is sós!) A zsírban fedő alatt megpirítjuk az apróra
vágott hagymát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, s a húst ezen
átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy a húst közepéig ellepje.
Fedő alatt puhára pároljuk, végül vékonyan fölszeletelve tálaljuk.
Hidegen is kitűnő!