Tűzdelt marhahátszín
- 2019-11-26
Tűzdelt marhahátszín, Hozzávalók:
1 kg hátszín,
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
2 db sárgarépa,
2 db savanyú uborka,
1 kanál mustár,
2 dl vörös bor,
2 dl tejföl,
kevés liszt,
1 kanál paradicsompüré,
só,
törött bors,
borókabogyó,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma.
Tűzdelt marhahátszín készítése :
A húst megtűzdeljük szalonnával, hosszúkás uborkával és sárgarépával.
Előzőleg ezeket a csíkokat borsban forgassuk meg. Kevés olajban hirtelen
megsütjük a hús minden oldalát és félretesszük. Az olajban megpirítjuk
az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, a húst visszarakjuk és megsózzuk.
Teszünk hozzá 1 dl vizet, 1 dl bort, felforraljuk, majd takaréklángon
borókával puhára pároljuk. Ha megpuhult, 5 percig pihentetjük, majd deszkán
felszeleteljük. Visszamaradt levében megpirítunk 1 kanál paradicsompürét,
hozzáadjuk a mustárt, 1 dl bort, a tejfölt, meghintjük egy kevés liszttel,
majd felforraljuk.
A hússzeleteket az ízes mártásban felforrósítjuk, és cseh gombóccal tálaljuk.