Tűzdelt marhasült
- 2019-11-26
Tűzdelt marhasült, Hozzávalók:
1 kg marhahús (stefánia),
10 dkg füstölt szalonna,
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
2 dl fehér bor,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyem,
lestyánlevél,
6-8 újhagyma,
15 dkg apró sárgarépa,
2 sertésláb,
1 kanál paradicsompüré,
kakukkfű.
Tűzdelt marhasült készítése :
A marhahúst megtűzdeljük ujjnyi vastag szalonnaszeletekkel. Forró olajban
minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. Melléteszünk egy apróra vágott
vöröshagymát, egy karikára vágott sárgarépát. Ráöntjük a fehér bort, rátesszük
a zúzott fokhagymát, egy kiskanál vágott zöldpetrezselymet, lestyánlevelet.
Kuktában 35 percig pároljuk.
Ezután kinyitjuk a kuktát, beletesszük az újhagymafejeket, az apró sárgarépákat,
a sertéslábakat, füstölt szalonnabőrt, a paradicsompürét, kakukkfüvet.
Ezután a kuktát ismét lezárjuk, és teljesen puhára pároljuk. Tálra rakjuk,
és körülrakjuk a kicsontozott lábakkal és a zöldségekkel.