Ünnepi palacsinta
- Frissítve: 2023-09-02
Meleg tészták, Palacsinta receptek
ÜNNEPI
PALACSINTA, Hozzávalók:
12 palacsinta,
10 dkg mazsola,
2 narancs,
1 dl meggylikőr,
3 tojás,
12 dkg cukor,
3 dl tej,
4 dkg liszt,
vanília,
5
dkg dióbél,
2 dkg vaj.
Ünnepi palacsinta
elkészítése:
A megszokott módon 12 palacsintát sütünk.
A megtisztított
mazsolát likőrben megáztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá.
A tojássárgákat
6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel nagyon jól kikeverjük, összekeverjük
a liszttel, majd hozzáöntve a vaníliával felforralt tejet, habverővel gyorsan
verjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg a forráspontot el nem éri.
Ekkor levesszük
a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és 2 tojásfehérjét
4 dkg cukorral habbá verve.
Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok
kisebb szeletkékre vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne.
Ezzel a töltelékkel
töltjük meg a palacsintákat, és összetekerve megvajazott tűzálló tálra tesszük.
Megszórjuk a gorombára vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk.
Tálaláskor
vaníliás porcukorral szórjuk meg, és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.
<<< meleg tészták <<< palacsinta receptek
Palacsinták
Bolognai
palacsinta
Kapros
juhtúrós palacsinta
Narancsos
palacsinta torta
Rakott
palacsinta
Krémes
palacsinta
Töltött
palacsinta
Csúsztatott
palacsinta
Ünnepi
palacsinta
Szentgyörgyi
palacsinta
Gesztenyés
palacsinta csokoládémártással
Palacsintás
csirkepaprikás
Háromszéki
palacsinta