Vadas hús
- 2019-11-26
Vadas hús, Hozzávalók:
1 kg nyúl- vagy marhahús,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg zsír,
40 dkg vegyes zöldség,
10 dkg hagyma,
1 dkg babérlevél,
bors,
mustár,
1 citrom,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl, ecet.
Vadas hús készítése :
A megtisztított, karikákra vágott zöldséget, hagymát, fűszereket forrásban
levő vízbe téve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk,
kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük.
Két-három napig hideg helyen tartjuk. Ekkor a húst kiemeljük, szalonnával
megtűzdeljük. A pácban levő zöldséget a léből kiszűrjük, egy megfelelő
nagyságú lábasba tesszük, ráhelyezzük a húst, és forró zsírral leöntjük.
Egy-egy kevés páclé aláöntögetésével puhára pároljuk.
A húst kiemelve, forró sütőben hirtelen átpirítjuk.
A levét zsírjára sütjük, liszttel megszórjuk, és csontlével vagy vízzel
fölengedve mártássűrűségűre forraljuk.
Átszűrjük, mustárral, citrommal, cukorral ízesítjük és megtejfölözzük.