Vadász felsál
- 2019-11-26 Felsál receptek
Vadász felsál, Hozzávalók:
80 dkg felsál,
20 dkg füstölt szalonna,
2 tejbe áztatott zsemle,
3 dkg kapribogyó,
15 dkg gomba,
3 tojás,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyem.
Vadász felsál készítése :
Vadhúsokhoz való páclevet főzünk
(sárgarépa, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, egész bors, ecet, felfőzve), lehűtjük,
és a tálba helyezett húsra öntjük. 3-4 napig ebben pácoljuk a húst, és naponta
megfordítjuk.
A pácból kivéve feldaraboljuk, megdaráljuk, és jól elkeverjük
a darált füstölt szalonnával, a darált áztatott zsemlékkel, apróra vágott kapribogyóval,
párolt gombával, tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval
és petrezselyemmel.
Őzgerincformát kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel,
beletesszük a húst, és sütőben megsütjük.
A pácléből rendes vadasmártást készítünk,
és a tálra borított pecsenyére öntjük.