Vadászpecsenye - Vadételek, Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
VADÁSZPECSENYE, Hozzávalók:
4 db fácán pulyka- vagy gyöngytyúk comb,
2 db
mell,
4 dkg fokhagyma,
1/2 tubus Piros Arany paprikakrém,
1 dkg törött
bors, só,
5 dkg zsír,
1 kávéskanál paradicsompüré,
2 szem borókabogyó,
1 csipet kakukkfű,
1 dl bor,
pirospaprika.
A vadászpecsenye készítése:
A megadott
mennyiségű fokhagymából, paprika krémből, paradicsompüréből, a fűszerekkel ízesítve,
sűrű mártást keverünk.
(Készíthetjük úgy is, hogy egy kevés zsírban megpirítjuk
a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a többi ízesítő anyagot,
és kevés borral forralással besűrítjük.)
A melleket és combokat csontig
bevagdaljuk, majd az így nyert nyílásokat megkenjük a mártással.
Ezután átkötjük,
vagy hústűvel megtűzzük, forró zsírban megforgatjuk, majd kisebb lángon puhára
pároljuk.
A fenti mártással készíthetünk - ugyanilyen módon - sertéskarajt
egybensütve.
Különleges rántott húst is készíthetünk úgy, hogy a mártással,
melyhez egy kanál Vegetát is keverjünk előző este.
Bekenjük a sertéshúsdarabokat,
így pácoljuk egy éjszakán át, majd másnap szokásosan panírozva kirántjuk.
<<< vad ételek
vadászpecsenye,
vadételek, leves
Vadászpecsenye