Vadásztokány
- 2019-11-26
Vadásztokány, Hozzávalók:
70 dkg marhahús,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg gomba (lehetőleg erdei),
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
5 dkg füstölt szalonna,
1 dl olaj,
2 dl fehér bor,
1 dl tejföl,
só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
1 tojás,
reszelt sajt.
Vadásztokány készítése :
A lehetőleg sovány marhahúst vékony hosszúkás darabokra vágjuk. Egy kevés
olajban, nagy lángon, hirtelen pirosra sütjük. A hagymát és a fokhagymát
apróra vágjuk, és rátesszük pirítani, közben megsózzuk, borsozzuk, meghintjük
majoránnával, kakukkfűvel, pirospaprikával, majd fölengedjük borral. Fedő
alatt puhára pároljuk (vizet aláöntögetve).
A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, töpörtyűjét kiszedjük, és
ebben a zsírban pirítjuk meg a gombát. Zsírjára sütjük, majd a húshoz
keverjük. Hozzáadjuk még a feldarabolt paprikát, paradicsomot is. Személyenként
két sós palacsin- tát sütünk teflonserpenyőben ben (zsír nélkül), és metéltre
vágjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a szalonna töpörtyűjét, majd
a metéltre vágott palacsintát, azután meghintjük reszelt sajttal, és a
sütőben jól átmelegítjük.
A tálra rakott tokányhoz adjuk körítésnek.