Vaddisznó boros aszalt szilvával
- Frissítve: 2023-09-02
Vad receptek
Vaddisznó boros aszalt szilvával, Hozzávalók:
4 szelet vaddisznó
comb,
só,
bors,
2-3 kanál vaj,
40 dkg aszalt szilva,
2,5
dl vörös bor,
1,5 dl tejszín,
1/2 kanál liszt.
Vaddisznó
boros aszalt szilvával készítése:
A szilvát egy éjjelen át borban
áztatjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk, és a kimagozott szilvát a hússzeletekbe
göngyöljük, és a roládot összekötözzük. Forró vajban körbesütjük, vízzel fölengedjük
és 1 órát pároljuk.
A maradék szilvát a borban pároljuk puhára, a levét liszttel
besűrítjük, tejszínnel fölengedjük, és a húsra öntjük.
<<< vadhús
receptek
nyúlpecsenye magyarosan,
vadételek, leves
Vaddisznó boros aszalt szilvával