Vaddisznó pácolva - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Hozzávalók:
vaddisznó
comb,
páclé
Vaddisznó pácolva készítése:
A vaddisznó hátsó combját szoktuk pácolva elkészíteni. Ha nem túl kövér, a bőrös szalonnát is rajtahagyhatjuk, csak ujjnyi csíkokra vagy kockákra vagdaljuk be a bőrét, így jobban kisül, és nagyon jó ízt ad az egésznek.
Először leforrázzuk, utána megtörölgetjük.
Besózzuk, bepácoljuk a szokásos zöldséges, borsos páclébe, füstölt szalonnával megtűzdeljük.
Tepsibe tesszük, páclevet öntünk rá, azután sűrűn sűrű öntözgetve, forgatva, először puhára pároljuk. (Borítsuk be alufóliával.) Levesszük róla a fedőt vagy fóliát, és pirosra sütjük.
Meleg helyre félretesszük, levébe egy kevés mustárt és tejfölt keverünk, és a tálra rakott, fölszeletelt húsra öntjük vagy csészében tálaljuk.
<<< vadhús receptek