Vaddisznó tokány - Vadhús receptek
- Frissítve: 2023-09-02
Vaddisznótokány
Vaddisznótokány hozzávalók:
1 kg fiatal vaddisznóhús,
15 dkg füstölt szalonna,
csöves
paprika,
törött bors,
kakukkfű,
2 dl vörös bor,
1 vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem.
Vaddisznótokány készítése:
Legjobb ehhez az ételhez a fiatal vaddisznóhús.
Bármilyen részéből lehet készíteni. Szalonnástól, bőröstől együtt feldaraboljuk, pörkölthöz való darabokra. Tegyük bele egy fazék forró vízbe.
Felforraljuk, majd átszedjük hideg vízbe.
Egy lábosban halványpirosra sütjük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát.
Hozzátesszük az abált húst, megsózzuk, teszünk bele ízlés szerint csövespaprikát, 1 kiskanál törött borsot, 2 dl vörös bort, kakukkfüvet.
Fedő alatt lassan, néha kevergetve, pároljuk.