Vagdalt nyúlcomb - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
Vagdalt
nyúlcomb, Hozzávalók:
2 hátsó nyúlcomb,
15 dkg füstölt szalonna,
1 tejbe áztatott zsemle,
1 tojás,
só,
zsír,
1 dl tejföl, citromlé,
1 tojás sárga,
egy kanál liszt.
Vagdalt nyúlcomb készítése:
A két hátsó combról lefejtjük
a húst, s megdaráljuk a füstölt szalonnával, a zsemlével. Összekeverjük a tojással,
sóval és fűszerekkel. A masszából hosszúkás cipót formálunk, 2-3 kanál zsírral,
egy kevés vízzel a sütőben megsütjük. A levéből tejföllel, vízzel, citromlével,
tojás sárgájával és a liszttel mártást készítünk, s ráöntjük a tálra rakott, fölszeletelt
húsra.
<<< vadhús receptek