Vajas jércemellszelet almás fejes salátával
- Frissítve: 2025-01-15
Vajas jércemellszelet almás fejes salátával, Hozzávalók:
3 jércemell,
8 dkg vaj,
só,
liszt,
petrezselyem,
60 dkg zöldborsó (mirelit vagy konzerv),
citromlé,
zsír a sütéshez;
a salátához:
2 fej saláta,
15 dkg alma,
10 dkg dióbél,
2 evőkanál majonéz,
citrom,
só,
törött bors.
Vajas jércemellszelet almás fejes salátával elkészítése:
A mellcsontokról lefejtjük a húst. Eltávolítjuk a húsról a bőrt, és a benne húzódó inakat is kivágjuk.
(A csontból, bőrökből levest készítünk.) A jércefiléket kiverjük, megsózzuk, és lisztbe mártva egy kevés felhevített zsírban, nagy lángon, mindkét oldalukat megsütjük.
Ekkor a zsírját leöntjük elmorzsolunk rajtuk 3 dkg vajat, megpermetezzük citromlével, levesszük a tűzről, és fedővel betakarva melegen tartjuk.
Közben a mirelit zöldborsót megfőzzük, leszűrjük, a megmaradt vajjal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk.
A salátát jól megmosva előhűtjük. A majonézt megborsozzuk, és hozzáadjuk egy citrom kicsavart levét.
Egy kevés citromhéjat is reszelünk bele.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és az almát citromlével bedörzsölve finom tormareszelőn belereszeljük a mártásba.
Simára keverjük a mártást, és jól lehűtjük.
A salátát kisebb levelekre tépve tesszük a mártásba. Összekeverjük, és néhány percre visszatesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt megszórjuk gorombára vágott dióbéllel, és egy kevés citromlével utánaízesítjük, ha szükséges.
Vajas jércemellszelet almás fejes salátával