Vegyes hal bormártással
- Frissítve: 2023-09-02
Vegyes hal bormártással, Hozzávalók:
1 kg vegyes hal,
8 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 dl vörös bor,
petrezselyem,
egy fél citrom,
hagyma,
1 babérlevél,
só.
Vegyes hal bormártással elkészítése:
A halat fölszeleteljük, besózzuk, lisztbe mártjuk, mindkét oldalát forró
zsírban kisütjük, és lapos tűzálló tálra helyezzük. A visszamaradt zsírban
az apróra vágott hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 2 dkg liszttel meghintve
néhány percig még együtt pirítjuk.
Ezután először egy kevés hideg vízzel, majd a borral felengedve 10--15
percig forraljuk. Sóval, citromlével, babérlevéllel ízesítjük, majd rászűrjük
a halszeletekre, és együtt nagyon kicsi lángon (sütőben) még 10 percig
főzzük.
Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
Vegyes hal bormártással