Velőscsontleves
- Frissítve: 2023-09-02
Velőscsontleves, Hozzávalók:
1 kg velős csont,
1 csomó leveszöldség,
só,
bors,
köménymag,
babérlevél,
1 csomó petrezselyem,
zsír és liszt a rántáshoz,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl.
Velőscsontleves elkészítése:
Mikor a velős csontot vásároljuk, vágassuk ketté hosszában, hogy otthon
könnyűszerrel ki tudjuk szedni belőle a velőt.
A csontot egy csomag megtisztított leveszöldséggel megfőzzük. Sóval, borssal,
köménymaggal és egy körömnyi babérlevéllel ízesítjük, majd zsemleszínű
rántással, besűrítjük, és egy csomó, apróra vágott zöldpetrezselymet is
hintünk bele. Ha felforrt, beletesszük a nyersen kockákra vágott velőt,
és lassan még 10 percig forraljuk. (Ha külön akarjuk fogyasztani a velőt,
kössük muszlindarabba, és így engedjük a levesbe.)
Tálaláskor a tál alján egy tojássárgáját simára keverünk 1 dl tejföllel,
és erre merjük a forró levest.
Szárazon pirított zsemleszeleteket kínálunk hozzá.
<<< Levesek
Velőscsontleves