Veronai gombóc egytálétel recept
- Frissítve: 2023-09-02
Veronai gombóc, Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg liszt,
3 tojássárgája,
só,
törött bors,
majoránna (vagy oreganó),
10 dkg vaj,
2 kanál
paradicsompüré,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt.
Veronai
gombóc készítése :
A kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük
és burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük a liszttel és tojássárgákkal. Ízésítjük
sóval, borssal, majoránnával (vagy ha van oreganóval). Ha összegyúrtuk, diónyi
gombócokat formálunk belőle, és bőséges sós vízben megfőzzük. Akkor szedjük ki,
ha feljöttek a víz tetejére. Tűzálló tálat kivajazunk, rárakjuk a gombócokat,
elterít-
jük rajta a paradicsommal összekevert tejfölt, megszórjuk reszelt
sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.
Érdemes kipróbálni
Amerikai
töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves