Vörösborban párolt kacsa

  • Frissítve: 2023-09-02  

VÖRÖSBORBAN PÁROLT KACSA, Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyemgyökér,
15 dkg zeller,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg gomba,
2 dl fanyar vörös bor,
2 dkg édes és
1 dkg csípős pirospaprika, só.
Vörös borban párolt kacsa elkészítése :
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a reszelt hagymát, a reszelt zöldséget, és fedő alatt üvegesre pároljuk.
Ezután belekeverjük a paprikákat, rárakjuk a húst, nagy lángon megfuttatjuk, megsózzuk, majd ráöntjük a bort, és puhára pároljuk.
Körítésnek galuskát, makarónit adhatunk.
Tálaláskor a tűzálló tál aljára tesszük a tésztát, ráhelyezzük a húst, s végül ráöntjük a hús levét.

<<< kacsa, liba pulyka receptek


libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, vörös borban párolt kacsa

Vörös borban párolt kacsa