Vörösborban párolt kacsa
- Frissítve: 2023-09-02
VÖRÖSBORBAN PÁROLT KACSA, Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
2
fej vöröshagyma,
15 dkg sárgarépa,
15
dkg petrezselyemgyökér,
15 dkg zeller,
10 dkg füstölt szalonna,
10
dkg gomba,
2 dl fanyar vörös bor,
2 dkg édes és
1 dkg csípős pirospaprika,
só.
Vörös borban párolt kacsa elkészítése :
A kockára vágott
szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a reszelt hagymát, a reszelt zöldséget, és fedő
alatt üvegesre pároljuk.
Ezután belekeverjük a paprikákat, rárakjuk a húst,
nagy lángon megfuttatjuk, megsózzuk, majd ráöntjük a bort, és puhára pároljuk.
Körítésnek galuskát, makarónit adhatunk.
Tálaláskor a tűzálló tál aljára
tesszük a tésztát, ráhelyezzük a húst, s végül ráöntjük a hús levét.
<<< kacsa, liba pulyka receptek
libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, vörös borban párolt kacsa
Vörös borban párolt kacsa