Vörösboros marharagu
- 2019-11-26
Vörösboros marharagu hozzávalók:
75 dkg lábszár,
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
2 paradicsom,
1 csomó petrezselyem,
kb. 5 dl vörösbor,
1 evőkanál zsír,
egy diónyi vaj,
só,
törött bors.
Vörösboros marharagu készítése :
A zsírt felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát.
Hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, a félbe vágott sárgarépát, a cikkekre vágott paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet, a törött borsot és a sót, a szerint, hogy a szalonna mennyire volt sós.
Belerakjuk a kockákra vágott húst, és felöntjük borral.
Annyi bort öntünk rá, amennyi ellepi.
Nagyon kicsi lángon puhára pároljuk, végül rövid lére sütjük. A zöldpetrezselymet tálalás előtt kivesszük belőle.
Galuskát vagy spagettit adunk hozzá.