Zellerkrémleves
- 2019-12-11
Zellerkrémleves hozzávalók:
50 dkg vegyes csont,
30 dkg vegyes zöldség,
12 dkg liszt,
törött bors,
80 dkg zeller,
3 dkg só,
10 dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
2 tojássárgája,
2 dl tej.
Zellerkrémleves elkészítése:
Zöldséges csontlevet készítünk.
A megtisztított, fölszeletelt zellert vajban, fedő alatt, puhára pároljuk.
Zsírjára lesütjük, liszttel meghintjük, átpirítjuk, és a leszűrt csontlével és tejjel fölengedjük.
Megsózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
Forrón áttörjük.
A tojássárgáját a tejszínnel elhabarjuk, és egy kevés levessel, habverővel elkeverjük.
Majd a többi leveshez adjuk, habverővel való állandó keverés mellett.
A tojássárgás tejszín hozzáadása után már nem szabad forralni.
Betétként zsemlekockát adunk hozzá.
Zellerkrémleves