Hozzávalók: párolt zöldbab vagy konzerv zöldbab, 3 szál sárgarépa, 1 fejes saláta, 1 csokor petrezselyem, zellerzöld, 1 kanál ecet, só, törött bors, olaj, 3 kemény tojás
Dalmát halszeletek elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és az olajban világossárgára pirítjuk. Rátesszük a két kockára vágott zöldpaprikát, a paradicsomokat és a tisztított, feldarabolt szép friss zöldbabot.
sertéskaraj, zöldpaprika, zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors,10 dkg lángolt kolbász, olaj.
vaj, liszt, karotta, 1 karalábé,
zöldborsó, zöldbab,
karfiol rózsa, gomba,
zöldpetrezselyem.
Fűszeres makaroni készítése: Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a zöldborsót, a zöldbabot (párolva). Fűszerezzük, majd összekeverjük a főtt makarónival.
Gazdag vitaminsaláta készítése: A piroskáposztát, a vöröshagymát külön-külön vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk. A tarka vagy nagyszemű futóbabot megfőzzük, a kelbimbót, a zöldbabot, zöldborsót pedig megpároljuk.
Hozzávalók: sertéshús (lapocka), olaj, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, savanyú uborka, fokhagyma, gomba, zöldbab, 1 kávéskanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors, pirospaprika, citromlé.
Gyuvecs elkészítése A hagymát karikára vágva az olajban halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a
Húsos zöldbableves elkészítése: A megtisztított, zsenge zöldbabot 1 cm-es darabokra vágjuk, többszöri váltással bő vízben megmossuk. A készítendő leves mennyiségének megfelelő vizet felforraljuk,
1 pecsenyekacsa majoranna zsír sárgarépa zeller zöldbab mélyhűtött hasábburgonya zöld petrezselyem.
Kacsa vidékiesen - zöldbabos receptek:
A megtisztított kacsát négy
részre vágjuk.
Megsózzuk,
1 kg zöldbab vaj hagyma zöldpaprika ketchup egy evőkanál ecet mustár só bors.
Kreol zöldbab elkészítése
Sós vízben megfőzzük az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, majd levét jól lecsurgatjuk.
zöldbab sonka párizsi bors tejföl mustár sajt háromféle sajtot vegyünk tojás
Mustáros zöldbab készítése:
A puhára főzött zöldbabot
lecsurgatjuk, és tűzálló tál aljára tesszük. Beborítjuk darált sonka és párizsi
keverékével.
zöldbab olaj paradicsom vöröshagyma fokhagyma só bors borsikafű reszelt sajt füstölt hús.
Olasz zöldbab készítése
A babot megtisztítjuk, megmossuk, kuktába tesszük, és leöntjük 1 dl olajjal. (Nem kell feldarabolni.)
csirke párolt zöldborsó párolt zöldbab káposzta sonka (metéltre vágva) fokhagyma olaj vöröshagyma zöld pirospaprika dkg rizs sáfrányos szeklice főtt tonhal paradicsom szardínia sajt, (edami, ementáli) só törött bors oreganó esetleg Curry fehérbors gyömbér.
Paella - zöldbab készítése:
vajbab (vagy széles sárga
hüvelyű bab) vöröshagyma zsiradék (zsír, füstölt szalonna
zsírja, olaj édes fűszerpaprika finomra vágott petrezselyem tejföl liszt paradicsom
(elmaradhat).
Paprikás zöldbab készítése
zöldbab vöröshagyma zsír fokhagyma pirospaprika liszt füstölt szalonna tejföl.
Paprikás zöldbabfőzelék készítése
A gyorsfagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén
sózott, feltesszük főni.
megtisztított zöldbab füstölt szalonna, hagyma friss paradicsom só bors fokhagyma petrezselyem.
Paradicsomos zöldbab
A megtisztított egész
zöldbabot sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
zöldbab zsír liszt vöröshagyma fokhagyma pirospaprika ecet cukor tejföl petrezselyem.
Zöldbabfőzelék
A megtisztított zöldbabot egyenletes,
vékony, rézsútos szeletkékre aprítjuk. Annyi forrásban levő sós vízben főzzük
meg, hogy mire puha
zöldbab só pirospaprika kolbász olaj tejföl.
Zöldbabtokány
A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük
a zöldbabot, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi
ellepi. Amikor megpuhult a zöldbab, beletesszük a füstölt kolbászt vagy bármilyen
füstölt húst, apró laskára vágva, és 3 percig forraljuk vele.
Tálaláskor
tejföllel locsoljuk meg.
mirelit karfiol mirelit zöldbab mirelit zöldborsó mirelit karotta tej vaj tojás törött bors tejföl liszt reszelt sajt.
Rakott zöldfőzelék elkészítése
hagyma olaj zöldbab paradicsom só bors kakukkfű bazsalikom tojás ringli petrezselyem olajbogyó