Zöldbabfőzelék
- Frissítve: 2023-09-02
Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek
Zöldbabfőzelék, Hozzávalók:
1,5 kg zöldbab,
3 dkg só,
10 dkg zsír,
5 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
egy gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
ecet,
cukor,
3 dl tejföl,
1 csomó zöldpetrezselyem.
Zöldbabfőzelék
elkészítése:
A megtisztított zöldbabot egyenletes, vékony, rézsútos
szeletkékre aprítjuk. Annyi forrásban levő sós vízben főzzük meg, hogy mire puha,
csak annyi lé maradjon rajta, amennyi a besűrítéshez elegendő.
Rózsaszínű
rántásban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, lehúzzuk a
tűzről, hozzáadjuk a paprikát és a szétzúzott fokhagymát, majd hideg vízzel fölengedve
a csaknem puha főzeléket berántjuk. Felforraljuk, tejfölözzük, utánaízesítjük
sóval, ecettel, cukorral, ízlés szerint, majd összeforraljuk.Finomfőzelék
Zöldborsófőzelék
Karalábéfőzelék
Kelkáposztafőzelék
<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek
Zöldbabfőzelék