Zöldbabsaláta
- Frissítve: 2023-09-02
Zöldbabsaláta, Hozzávalók:
50 dkg zöldbab (vagy konzervbab),
só,
1 fej vöröshagyma,
2 zeller,
1 nagy csomó petrezselyem,
2 szál zellerzöld,
friss citromfű,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál cukor,
1 kiskanál mustár,
1 kanál olaj.
Zöldbabsaláta készítése :
A friss zöldbabot sós vízben megfőzzük, feldaraboljuk. Ha konzervből akarjuk
készíteni, akkor öntsük le a levét, csak annyit hagyjunk meg rajta, amennyi
éppen ellepi. Teszünk hozzá karikára vágott, előre besózott vöröshagymát,
ráreszeljük a zellert, rátesszük a zöldpetrezselymet, zellerzöldes apróra
vágva, friss citromfüvet, 1 citrom levét (egy kevés reszelt héját is),
a porcukrot, a mustárt. Összekeverjük, és jól lehűtjük.
Tálalás előtt keverünk bele 1 kanál olajat is.
Zöldbabsaláta