Zöldborsó puding
- Frissítve: 2023-09-02
Zöldborsó puding, Hozzávalók:
70 dkg mirelit zöldborsó,
7 dkg vaj,
3 kanál liszt,
3 dl tej,
5 dkg sajt,
6 tojás,
só,
bors.
Zöldborsópuding elkészítése:
A zöldborsót
puhára főzzük, levét leszűrjük. A vajat egy lábosban felhevítjük, beletesszük
a lisztet, jól átforrósítjuk, a tejjel föleresztjük.
Állandó keverés közben
addig főzzük, amíg az edény oldalától el nem válik.
Kihűtjük, sózzuk, borsozzuk.
Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a habbá vert fehérjét, majd a leszűrt
zöldborsót és a reszelt sajtot.
Vastagon kivajazott és lisztezett formába
vagy lábasba öntjük. Nagyobb fazékba forró vízbe helyezzük, befedve egy óráig
gőzöljük.
A kész pudingot tálra borítjuk, és meghintjük reszelt sajttal.
Zöldborsópuding