Zöldborsó puding

  • Frissítve: 2023-09-02  

Zöldborsó puding, Hozzávalók:
70 dkg mirelit zöldborsó,
7 dkg vaj,
3 kanál liszt,
3 dl tej,
5 dkg sajt,
6 tojás,
só,
bors.
Zöldborsópuding elkészítése:
A zöldborsót puhára főzzük, levét leszűrjük. A vajat egy lábosban felhevítjük, beletesszük a lisztet, jól átforrósítjuk, a tejjel föleresztjük.
Állandó keverés közben addig főzzük, amíg az edény oldalától el nem válik.
Kihűtjük, sózzuk, borsozzuk. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a habbá vert fehérjét, majd a leszűrt zöldborsót és a reszelt sajtot.
Vastagon kivajazott és lisztezett formába vagy lábasba öntjük. Nagyobb fazékba forró vízbe helyezzük, befedve egy óráig gőzöljük.
A kész pudingot tálra borítjuk, és meghintjük reszelt sajttal.

Zöldborsópuding