Zöldborsós karalábésaláta
- Frissítve: 2023-09-02
Zöldborsós karalábésaláta, Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó (egy doboz mirelit borsó),
75 dkg friss karalábé,
1 evőkanál vaj,
1 dl olaj,
só,
törött bors,
pirospaprika,
szerecsendió,
borsikafű,
egy csipet cukor,
ecet,
petrezselyem,
kapor
Zöldborsós karalábésaláta készítése :
A zöldborsót sós vízben megfőzzük. A karalábét meghámozzuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, a vajban megforgatjuk, felöntjük egy kevés vízzel, egy kis cukrot és sót teszünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Az olajból, ecetből salátaöntetet készítünk.
Teszünk bele egy kis cukrot, sót, törött borsot, paprikát, szerecsendiót, borsikafüvet, egy csomó apróra vágott zöldpetrezselymet és kaprot.
A karalábét és zöldborsót kihűtjük, majd összekeverjük az öntettel, néhány órán át hideg helyen állni hagyjuk.