Zöldborsós rakott burgonya

Zöldborsós rakott burgonya, Hozzávalók:

8 burgonya,
1 karfiol,
20 dkg zöldborsó,
4 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
3 dkg vaj,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
1 csomó petrezselyem,
zsemlemorzsa.
Zöldborsós rakott burgonya elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, a tojásokat megfőzzük, és vékony szeletekre vágjuk.
A zöldborsót egy kevés petrezselymes vajban megpároljuk.
Egy tűzálló edényt kikenünk zsírral, meghintjük zsemlemorzsával, kirakjuk burgonyával, erre tojást, vajat, tejfölt, sajtot, rózsákra szétszedett, sós vízben puhára főtt karfiolt, majd újra tojást, vajat, tejfölt, sajtot, zöldborsót rakunk.
A maradék tejfölt a tetejére öntjük, zsemlemorzsával megszórjuk, és a sütőben pirosra sütjük.

Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves