Zöldgombóc leves
- Frissítve: 2023-09-02
Zöldgombócleves, Hozzávalók:
15 dkg paraj,
16 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg vaj,
3 tojás,
só,
bors,
1 l rántott vagy húsleves.
Zöldgombócleves elkészítése:
A parajt sós vízben megfőzzük, kiszedjük, hideg vízbe dobjuk, utána leszűrjük,
szitán áttörjük, vagy húsdarálón megdaráljuk.
8 dkg zsemlemorzsát 5 dkg vajban vagy zsírban megpirítunk, hozzáadjuk
az áttört parajt, a habart tojásokat, sót, borsot, és 8 dkg szitált morzsát.
Ebből gombócokat formálunk.
Rántott levest készítünk, és a gombócokat a levesben kifőzzük. (Lehet
hús- vagy csontlevesbe is tenni.)
<<< Levesek
Zöldgombócleves