Zöldséges ételek - Kelkáposzta Zöldbab Karalábé Karfiol
- 2023-12-09
Rakott, töltött zöldséges étel receptek. Kelkáposzta Karfiol Zöldbab Karalábé. Burgonya édeskáposzta spárgatök paprika karalábé spárga padlizsán karfiol paradicsom.
- Bácskai káposzta
- Burgonya pékné módra
- Burgonyás virsli
- Cocido - Spanyol ételkülönlegesség - Ez az étel különféle húsokból és zöldaségek felhasználásával készül. Egy edényben vizet teszünk fel, és először a feldarabolt marhahúst tesszük bele főni. Ha már kezd puhulni, a sertéshúst adjuk hozzá. (Ha van birkahúsunk, azt is hozzáadjuk) Teszünk bele egy nagy vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, leveszöldséget, zellert, karalábét, zöldpetrezselymet és zellerzöldet, gyömbért...
- Csőben sült spárgatök - Zöldséges ételek - Csőben sült spárgatök - A tököt vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magházát leveseskanállal kikaparjuk. Ujjnyi vastagra szeleteljük. Gyengén megsózzuk...
- Diétás parajfelfújt
- Édeskáposzta főzelék
- Erdélyi kapros töltött káposzta
- Erdélyi töltött paprika kapros káposztával
- Fabada
- Farmer burgonya
- Finomfőzelék
- Fokhagymás patiszon
- Főzelékfelfújt
- Gombával töltött karalábé
- Göngyölt spárga recept
- Görög padlizsán
- Gyuvecs elkészítése - Gyuvecs zöldséges ételek - A hagymát karikára vágva az olajban halványsárgára pirítjuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a hagymás olajban összevegyítve, nagyon kevés vízzel, félpuhára pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a tetejét káposztalevéllel letakarjuk. Forró sütőben, kevergetés nélkül ... Zöldséges ételek
- Hagymatokány
- Halkoktél
- Húsosfazék
- Húsos padlizsán
- Hússal töltött padlizsán
- Juhtúrós burgonya
- Káposztás gomba
- Káposztás sertéscsülök
- Káposztás virsli
- Káposztás tekercs paprikás mártással - Káposztás tekercs - A káposztafej torzsáját kivágjuk, utána a fejet 10 percig sós vízben főzzük. Hideg vízben lehűtjük. Az apróra szeletelt gombát, fokhagymát és hagymát a zsír felében megpirítjuk. Összedolgozzuk vele a darált húst, a vízbe áztatott, kicsavart zsemléket, az egész tojást, sóval, borssal, majoránnával és paprikával ízesítjük... Zöldséges ételek
- Karalábé tojással töltve
- Karalábé főzelék
- Karfiol csőben sütve
- Karfiol hússal
- Karfiol lengyel módra
- Karfiol olasz módra
- Karfiol gombóc
- Karfiol pörkölt
- Karfiol puding
- Karfiol szelet
- Karfiol tekercs
- Kelbimbó brüsszeli módra
- Kelbimbó krémmártással, sült virslivel
- Kelgöngyöleg
- Kelkáposzta sajtmártással
- Kelkáposzta főzelék
- Kelkáposzta göngyöleg lengyelesen
- Kemencés burgonya
- Kertész kedvence
- Kolozsvári töltött káposzta
- Kreol zöldbab
- Lecsós rakott burgonya
- Lucskos káposzta - Lucskos káposzta elkészítése : Az oldalast kétujjnyi szélesre feldaraboljuk. Megsózzuk, egy kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Teszünk rá borsikafüvet, 3-4 szál kaprot, majd a borral és vízzel fölengedve pároljuk. Ha félig megpuhult, rátesszük a metéltre szelt káposztát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Egy kicsit megborsozzuk. Két evőkanál olajból és egy evőkanál lisztből rántást készítünk ... zöldséges ételek
- Meráni zeller
- Mustáros paradicsom - zöldséges ételek - Hozzávalók: 8 közepes paradicsom, 1/2 dl olaj, só, bors, majoránna, 1 dl tejföl, 1 evőkanál mustár. Mustáros paradicsom elkészítése : A paradicsomokat félbevágjuk, és olajozott tűzálló tálra egymás mellé állítjuk őket. Meghintjük sóval. borssal, majoránnával ...
- Mustáros zöldbab