Zöldséges raguleves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek Hideg levesek
Zöldséges raguleves, Hozzávalók:
40 dkg csirkehús vagy -aprólék,
30 dkg sertéslapocka,
15 dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
1 szelet zeller vagy zellerlevél,
10 dkg karalábé,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg gomba,
1/2 dl olaj,
só
lestyánlevél,
petrezselyem,
1 dkg liszt,
1,5 dl tejföl.
Zöldséges raguleves elkészítése:
A felforrósított olajban egy kissé megpirítjuk a feldarabolt, megsózott
húsokat, majd egy kevés csontlevet aláöntögetve, félig puhára pároljuk.
Zsírjára lesütjük, hozzáadjuk a keskeny rudakra vagy karikákra vágott
zöldségféléket, és tovább pároljuk. Amikor a zöldségek félig puhák, beletesszük
a zöldborsót és a fölszeletelt gombát. Az egészet egy kevés csontié aláöntögetésével
puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, petrezselyemmel és liszttel megszórjuk,
azután föleresztjük 1 l csontlével, és jól összeforraljuk.
Apró galuskákat szaggatunk bele, majd tejföllel tálaljuk.
<<< Levesek
Zöldséges raguleves