Zsírban sült tészták - Zsírban sült derelye
- Frissítve: 2023-09-02
ZSÍRBAN
SÜLT DERELYE, Hozzávalók:
28
dkg liszt,
14 dkg vaj,
2-3 kanál tejföl,
4 tojássárgája,
4 dkg
cukor;
töltelék:
30 dkg vegyes befőtt,
15 dkg barackíz, rum.
Zsírban sült derelye elkészítése :
A tésztához való nyersanyagokat
összegyúrjuk.
Cipó alakúrá formáljuk, és rövid ideig pihentetjük.
A kompótot
lecsurgatjuk, és apró kockákra vágva elkeverjük annyi barackízzel és rummal, hogy
ne legyen folyós.
A tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval
kiszúrjuk.
A kerek lapokra egyenletesen elosztjuk a gyümölcsvagdalékot, a
kör széleit tojásfehérjével megkenjük, és a tésztát félhold alakúra összehajtjuk.
A széleit ujjunkkal megnyomkodjuk. A tésztákat forró zsírban aranysárgára
sütjük.
Vaníliás cukorral megszórva, melegen tálaljuk.
<<< zsírban sült tészták
Zsírban sült derelye