Dzsungáriai rózsa, Vadrózsa, Rosa laxa
A Rosa laxa gyümölcse ehető, C-vitamin, E-vitamin és ásványi anyagokban gazdag, nyersen, vagy főzve fogyasztják. Termése 15 mm átmérőjű, sok magot tartalmaz. Termései szeptember vége felé érnek. A gyümölcsben van egy réteg szőrszál a hús és termés héj között, amit el kell távolítani, mert irritációt okozhat.
Homokos vagy agyagos talajba is ültethető napos vagy félárnyékos helyre.
Botanikai név | Rosa laxa |
---|---|
Megnevezés | Dzsungáriai rózsa, Vadrózsa |
Fajta | Rózsák |
Kategória | Vadrózsa, Csipkebokor, Virágos cserjék |
Méret, magasság | 20-25 cm |
Alkalmazás | Szegélyként |
Növény tulajdonságok | Illatos növények |
Növény magasság | Közepes 150-180 cm, Magas 180-250 cm |
Virág szín | fehér virágok |
Fényigény | Napot kedvelő |
Ültetési tőtávolság | 40-60 cm, 50-60 cm |
Ültetési idő | Egész évben ültethető |