Zöldségek. Táplálkozás-élettani hatásai és receptek
A tartalomból
Articsóka
Articsóka vinegrett mártással - Sonkával töltött articsóka
Avokádó
Avokádós-narancsos saláta - Avokádókrém
Áttelelő saláta
Téli saláta
Bámia
Bárány bámiával
Bimbóskel (kelbimbó)
Almás kelbimbósaláta - Kelbimbófelfújt
Brokkoli
Brokkolikrémleves - Besameles brokkoliköret
Cékla
Tejfölös céklaleves - Falusi leves - Nyers céklasaláta
Cikória
Sonkás rakott cikória - Csirkecombok cikóriával - Csőben sült cikória (Chicon au gratin)
Cukkini
Cukkinis csirkecombok - Cukkinifelfújt
Csemegekukorica
Mexikói kukoricás egytálétel - Kukoricás rakott burgonya
Csicsóka
Csicsókafőzelék
Csillagtök (patisszon)
Csirkés csillagtök-egytálétel
Feketegyökér
Feketegyökér-egytálétel
Fodros kel
Töltött fodros kel
Jégsaláta (fodros saláta)
Jégsaláta feta sajttal
Földimogyoró
Mogyorós hús
Gumós édeskömény
Édeskömény-saláta - Édesköményköret
Kínai kel
Kínaikel-saláta
Laskatök
Laskatökfőzelék
Lóbab (nagy szemű)
Szárazbabfőzelék - Babos egytál - Csokoládés babtorta
Maghéj nélküli tök (olajtök)
Paradicsomos olajtök-egytálétel
Mángold
Sült pulyka mángoldkörettel - Canneloni
Metélőhagyma (snidling)
Snidlinges tojáskrém
Padlizsán (tojásgyümölcs)
Paradicsomos sült padlizsán - Muszaka
Pasztinák
Póréhagyma
Gnocchi póréhagymás besamelmártással - Göngyölt póréhagyma - Póréhagymás pite
Rebarbara
Rebarbarafelfújt - Rebarbaradzsem
Rukkola
Sóska
Spárga
Spenót
Torma
Tormamártás - Tormás szendvicskrém
Zeller
Mustáros sült karaj zellerpürével - Waldorf-saláta - Zelleres-almás rakott
Zöldborsó
Gombás zöldborsó-krémleves - Zöldborsós borjú - Zöldséges puding
Szerző: | Szelekovszky Rita, Valló László |
---|---|
Kiadó | Cser Kiadó |
ISBN szám | 9789632783277 |
Kiadás éve: | 2013 |
Oldalak száma: | 152 |
Áfa kulcs: | 5 % |