Borban párolt sertéscomb
- Frissítve: 2023-09-02
BORBAN PÁROLT SERTÉSCOMB, Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
3 dl fehér bor,
só, törött bors,
1/2 citrom,
1 dl olaj
Borban párolt sertéscomb készítése
A húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, egy cseréptálba helyezzük, és jól megöntözzük borral. Néhány órán keresztül a borban pácoljuk.
Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, leszárítjuk és forró olajban, lisztben megforgatva, hirtelen megsütjük.
Borral felöntjük, teszünk hozzá néhány kanál csontlevet vagy vizet és azt a levet amiben pácolódott. Vékony citromszeleteket adunk hozzá, majd takaréklángon puhára pároljuk.
Burgonyapürével tálaljuk.
Boros pecsenye Borsos rablópecsenye Borsos sertésragu