Gesztenyés kifli vajas tésztából

GESZTENYÉS KIFLI FÉLVAJAS TÉSZTÁBÓL, Hozzávalók:

30 dkg liszt,
2 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
tej,
só;
vajastészta: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt;
töltelék: gesztenyemassza.

Gesztenyés kifli vajas tésztából elkészítése:

A fenti anyagokból könnyű kalácstésztát készítünk, és megkelesztjük.

A margarint a liszttel összegyúrjuk, kinyújtjuk.

Ugyancsak kinyújtjuk a már megkelt tésztát is, és a margarinos anyagot rátesszük, együtt nyújtjuk még egy keveset.

Hajtogatjuk, mint a leveles tésztát, ezt ismételjük kétszer, félórás időközökben.

Harmadszori kinyújtásnál a tészta hoszszába helyezzük a gesztenye masszából készített rudacskát, a tésztát ráhajtjuk, és csak ezután daraboljuk fel egyforma hosszúra és kiflikké formázzuk.

A tetejét megkenjük, és megsütjük.

Gesztenyés kifli vajas tésztából