Gesztenyés palacsinta csokoládémártással
- Frissítve: 2023-09-02
Meleg tészták, Palacsinta receptek
GESZTENYÉS
PALACSINTA CSOKOLÁDÉMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
12 palacsinta
(kisütve),
10 dkg piskótamorzsa,
30 dkg gesztenyepüré,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája,
5 dkg vaníliás cukor,
1/2 dl rum.
Gesztenyés
palacsinta csokoládémártással elkészítése:
A
gesztenyemasszába beletesszük a tojássárgákat, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot
és annyi tejszínt, hogy jó sűrű gesztenyés tölteléket
kapjunk.
Ezzel (elosztva) megtöltjük a palacsintákat, hoszszában felsodorjuk,
és megvajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk őket.
A csokoládémártást elkészítjük,
és gőz fölött melegen tartjuk tálalásig. Ekkor a megtöltött palacsintákat 7-8
percre sütőbe tesszük, hogy jól átforrósodjanak.
Közben a rumot meglangyosítjuk.
Tálaláskor a forró palacsintákat leöntjük rummal, meggyújtjuk, és lángolóan adjuk
asztalra, külön, előmelegített mártásos csészében adva hozzá a forró csokoládémártást.
Csokoládémártás:
2,5 dl tejet 10 dkg vaníliás cukorral felforralunk, simára keverünk benne 12 dkg
csokoládét.
Közben 3 tojássárgáját és 1/2 dl rumot egy kávéskanál liszttel
összekeverünk, és a forró tejbe (habverővel gyorsan keverve) öntjük, s ha kezd
sűrűsödni, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.
Gesztenyés ételek
Gesztenyés
palacsinta csokoládémártással
Gesztenyealagút