Gomba vadasan

GOMBA VADASAN, Hozzávalók:

50 dkg gomba,
2 sárgarépa,
2 fej vöröshagyma,
1 petrezselyemgyökér,
só, babérlevél, szemes bors,
ecet,
3 szem kockacukor,
2 evőkanál zsír,
2 kanál liszt,
egy fél citrom,
2 dl tejföl.

A gomba vadasan készítése:

A répákat meg a hagymát sóval, babérlevéllel, borssal, néhány csöpp ecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára főzzük.

Ha megfőtt, leszűrjük, és a levét félretesszük.

A zöldségeket és a kockacukrot egy evőkanál zsírban megpirítjuk, meghintjük liszttel, barnára pirítjuk, majd fölengedjük a félretett lével, citromlével ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk.

A gombát megtisztítjuk, és nagysága szerint félbe vagy négy részre vágjuk, és 1 evőkanál zsírban egy kissé megpároljuk.

Hozzákeverjük az áttört zöldséges vadasmártást, és zsemlegombóccal körítve tálaljuk.

Gomba vadasan

   Gombafejek orly módra    Gombafelfújt