Gombás gyöngytyúk - Csirkés ételek
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
Gombás gyöngytyúk hozzávalók
1 gyöngytyúk,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
15 dkg gomba,
1 evőkanál liszt,
só, bors, szerecsendió,
egy fél citrom,
1 dl olaj.
Gombás gyöngytyúk elkészítése :
A gyöngytyúkot
megtűzdeljük szalonnacsíkokkal.
A maradék szalonnát vékonyan fölszeleteljük,
és kibélelünk vele egy tűzálló tálat, rátesszük a húst, forró olajjal leöntjük.
Egy kevés vizet aláöntögetve fedő vagy alufólia alatt puhára pároljuk.
Leveszszük
a fedőt, és pirosra sütjük.
Zsírjában megpárolunk 15 dkg gombát, rátesszük
a vékony metéltre vágott sonkát, és megszórjuk egy kanál liszttel.
Ha egy
kicsit megpirult, öntünk rá 1-2 dl vizet, szükség esetén sózzuk, meghintjük szerecsendióval,
megborsozzuk és felforraljuk.
A húst darabolva tálra rakjuk, citromszeletekkel
díszítjük, és a mártást melléöntve tálaljuk.
Párolt rizzsel körítjük.
Gombás gyöngytyúk