Gombás omlett
- 2019-05-02 Tojásos ételek
Gombás omlett hozzávalók:
20 dkg gomba,
egy kávéskanál reszelt hagyma,
só, bors, petrezselyem,
zsír,
4 tojásból omlett
Gombás omlett elkészítése
A jól megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, ebben a hagymát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sót, borsot és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
Teljes lángon, állandóan keverve, zsírjára lepirítjuk.
Ezzel a pirított gombával töltjük meg a külön elkészített tojáslepényt úgy, hogy amikor a tojás sűrűsödni kezd a palacsintasütőben, a gombatölteléket a közepére tesszük, majd sütővillával a tojáslepény egyik oldalát ráhajtjuk a másikra.
Az alját szép pirosra sütjük, és utána rögtön előlmelegített tálra borítjuk.