Gombával töltött tojás

GOMBÁVAL TÖLTÖTT TOJÁS, Hozzávalók:

8 tojás,
30 dkg sampinyon gomba,
tej;
besamelhez: 1 dkg vaj, 1 dkg liszt, 1 dl tej;
tetejére: 2 kanál liszt, 1 dl tejföl.

A gombával töltött tojás készítése:

A kemény tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kikaparjuk, szitán áttörjük.

Elkészítjük a besamelt, összekeverjük a tojássárgákkal, a párolt gomba felével és annyi tejjel, hogy könnyű, puha töltelék legyen.

A kettévágott tojásokat púpozottan megtöltjük, tűzálló tálra helyezzük.

A megmaradt gombát a liszttel meghintve egy kissé megpirítjuk, vízzel s tejföllel föleresztve, ízesítve felforraljuk, leöntjük vele a töltött tojásokat, és a sütőben átmelegítjük.

   Gombával töltött zsemle    Hátszínszeletek gombás mártásban