Gombával töltött karaj
- 2019-02-19 Gombás receptek
Gombával töltött karaj hozzávalók:
1 kg karaj,
25 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
pirospaprika, só, bors,
3 kemény
tojás,
1 nyers tojás,
egy csipet kakukkfű,
Piros Arany,
1 dl olaj,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
3
zöldpaprika,
1 dl tejföl, 1 zsemle.
Gombával töltött karaj készítése :
A gombát vékonyan fölszeleteljük, és gomba pörköltet készítünk belőle.
Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást, a nyers tojást.
A karajt középen felszúrjuk, és a jól elkevert töltelékkel megtöltjük.
Két végét összetűzzük, a húst forró olajban megforgatjuk.
Megkenjük Piros Arannyal, mellé tesszük a feldarabolt zöldpaprikákat, paradicsomokat (vagy lecsót), a vöröshagymát, a fokhagymát, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, végül sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor az áttört mártással leöntjük.
Gombával töltött karalábé Gombával töltött tojás
Sertéshúsos ételek