Gyöngytyúk ropogós
- 2023-10-25
GYÖNGYTYÚKROPOGÓS, Hozzávalók:
1 gyöngytyúk,
10 dkg gomba,
1
tojás,
füstölt szalonna,
1 evőkanál liszt,
1 dl bor,
só, törött bors,
zsemlemorzsa,
bor,
zsír.
Gyöngytyúkropogós elkészítése :
A gyöngytyúkot
megtűzdeljük füstölt szalonnával, és egy kevés zsiradékban, egy kevés vízzel olyan
puhára pároljuk, hogy a hús a csontról leváljék.
Ekkor a húst lefejtjük, megdaráljuk,
és összedolgozzuk az apróra vágott, párolt gombával, egy nyers tojással.
A
gyöngytyúk levét zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, felengedjük
a borral, és sűrűre főzzük.
A vagdalékhoz adjuk, sóval, törött borssal ízesítjük,
és vizes kézzel kroketteket formálunk belőle. (Ha túl lágy lenne a massza, zsemlemorzsával
sűrítjük.)
A kroketteket zsemlemorzsába hempergetjük, és bő, forró zsiradékban
ropogós-pirosra sütjük.
Lencse vagy burgonyapüré illik hozzá.
Gyöngytyúkropogós
Gyümölcsös csirkemáj Hegyaljai mustos csirke Hindu csirke Illatos csirke Indonéz csirke Kacsa vidékiesen Kacsa vörösborban