Harlekin sütemény recept
- 2019-02-15
Hozzávalók:
20 dkg vaj,
42 dkg liszt,
14 dkg cukor,
1-2
kanál tejföl,
6 dkg fehér darált mandula;
krém:
18 dkg cukor,
4 tojás-sárgája.
Harlekin elkészítése
A hozzávalókból - kivéve a mandulát - tésztát
készítünk.
Három részre osztjuk, és az egyik részbe beledolgozzuk a darált
mandulát.
Vékonyra nyújtva sütjük meg a három lapot.
A lapokat tetszés
szerinti lekvárral összeragasztjuk.
Elkészítjük a következő krémet: a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kb. 30 percig keverjük, megkenjük vele a tésztát, és több színű, apróra vágott gyümölccsel meghintjük (aszalt szilva, meggy, apróra vágott dió, sárgabarack).